Četvrtak 19.08.2010.
06:41
Tanjug

Srbi opet na ispitu MMF-a

Veruje u uspešne pregovore: Premijer Mirko Cvetković
 

Do kraja nedelje razgovori predstavnika MMF-a i srpske Vlade vodiće se na nivou tehničkih eksperata, a u ponedeljak, 23. avgusta, počeće zvanični razgovori, održavanjem plenarne sednice u Narodnoj banci Srbije.

Delegacija MMF-a doputovala je u sredu u Beograd i trebalo bi da ostane u Srbiji do 31. avgusta. Premijer Mirko Cvetković je ranije izjavio da očekuje da će razgovori o petoj reviziji stend-baj aranžmana sa MMF-om biti uspešno okončani, kao i svi do sada.

Cvetković je istakao da će ključno pitanje tokom razgovora biti zakon o fiskalnoj odgovornosti.

"Mi smo taj zakon pripremili i mislim da je u osnovi prihvatljiv, a tokom pregovora biće reči o njegovim detaljima. Sve ostale stvari mislim da ćemo relativno lako proći, zato što u budžetu realizujemo sve što je do sada dogovoreno", rekao je Cvetković.

Nema većih penzija, ali ima pomoći

Ministarka finansija Diana Dragutinović je izjavila da će ona poštovati postignuti dogovor s MMF-om da plate i penzije u Srbiji budu odmrznute tek u 2011. godini, ali i nagovestila mogućnost da se ukupna suma jednokratne pomoći za penzionere poveća sa dve, na oko 3,5 milijardi dinara.

2024 © - Vesti online