Četvrtak 19.08.2010.
08:28
Vestionline

Ameri misle da je Betoven pas, a Mikelanđelo virus


Godišnja provera novopečenih studenta na američkim univerzitetima pokazala je da je većina brucoša zaboravila da piše olovkom, smatra da je e-mail prespor način komunikacije, a misle da je Betoven pas, a Mikelanđelo kompjuterski virus.

Veliki broj studenata prve godine takođe veruje da Čehoslovačka nikada nije ni postojala, Fergi im je pre svega pop-pevačica a ne vojvotkinja, slavni Klint Istvud je nežni režiser a ne "Prljavi Hari", prenose svetske agencije.

Takođe, Džon Mekinro je za njih zvezda TV-reklama a ne teniser, pokazuju podaci godišnje liste "Mindset".

Listu je 1998. sastavio profesor humanističkih nauka Tom Mekbrajd zajedno sa bivšim direktorom za odnose sa javnošću Ronom Najfom.

Taj test je ubrzo postao jedan od glavnih pokazatelja promena i hronološki ključ kulturnih i političkih događaja koji su oblikovali generaciju.

Prva lista je pokazala da je generacija rođena 1980. godine čula za samo jednog papu – Jovana Pavla II.

Za generaciju koja je studije upisivala 1999. Jugoslavija nije nikad postojala, dok pripadnici generacije nakon njih na Ruse i Kineze nisu gledali kao na 'crvene'.

Pripadnici generacije rođene 1983. na Sarajevo su gledali isključivo kao na ratnu zonu a ne kao na Olimpijski grad, a za one godinu dana mlađe u Južnoafričkoj Republici aparthejd nikad nije ni postojao.

Studenti američkih univerziteta koji će ove godine dobiti svoje diplome smatraju da Nemačka nikad nije bila podeljena, da su se profesionalni sportisti uvek takmičili na Olimpijskim igrama, da su oduvek postojali rijaliti šoui i da u avionima nikada nije smelo da se puši.
 

2024 © - Vesti online