Utorak 17.08.2010.
13:11
Srna

Protiv Karadžića svedoče britanski vojnici

Sudsko veće će sutra ili u četvrtak doneti odluku po zahtevu odbrane da se glavni pretres obustavi na tri nedelje, radi upoznavanja sa sadržajem audio i video kaseta generala Ratka Mladića, zaplenjenih u stanu njegove supruge u Beogradu, javlja dopisnik Srne iz Haga.

Predsedavajući sudija O-Gon Kvon saopštio je da je veće odlučilo da sa saslušanjem svedoka nastavi danas, jer zahtev odbrane ne utiče na svedoke koje je Tužilaštvo najavilo za ovu nedelju.

Osim Ričarda Mola, nekadašnjeg vojnog posmatrača UN u Sarajevu, Tužilaštvo namerava da ove nedelje sasluša eksperta britanske vojske za minobacačke projektile Ričarda Higsa, ranije svedoka na suđenju generalu Dragomiru Miloševiću, i istražitelja Tužilaštva Tomaša Blaščika.

Nastavak unakrsnog ispitivanja svedoka Ekrema Suljevića, koji je u toku rata bio pripadnik Odeljenja za konta-diverzionu zaštitu MUP-a BiH, očekuje se krajem meseca.

Karadžiću se u Tribunalu sudi za genocid, zločin protiv čovenosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH od 1992. do 1995. godine.

2024 © - Vesti online