Subota 14.11.2009.
20:40
Vestionline

Baraž za SP: Pobede Rusa, Francuza i Portugalaca

Reprezentacija Bosne i Hercegovne izgubila je od Portugala rezultatom 1:0 u prvom meču baraža za odlazak na Svetski šampionat. Jedini pogodak na meču postigao je Bruno Alveš u 31. minutu meča.

Izabranici selektora Ćire Blaževića imali su nekoliko dobrih prilika u prvom pluvremenu, kao i nedostatak sreće u nastavku, kada su samo u jednoj akciji pogađali prečku i stativu, pa kad se sve sabere minimalan poraz pred revanš u Zenici, i nije nedostižan rezultat. Portugalci su imali više od igre, ali samo srećne okolnosti su uspele da sačuvaju njihovu mrežu netaknutom i u četvrtom uzastopnom meču.

U Moskvi je reprezentacija Rusije savladala selekciju Slovenije rezultatom 2:1 (1:0).

Sa dva pogotka prvotimca Evertona Dinijara Biljaledinova u 40. i 52. minutu, Rusi su bili nadomak ubedljive pobede, ali je Slovenija golom u 87. minutu vratila nadu, pred revanš u Mariboru 18. novembra. Slavlje u Moskvi, pokvario je rezervista slovenačke reprezentacije Nejč Pečnik, koji je udarcem glavom pogodio mrežu golmana Igora Akinfejeva.

Reprezentacije Grčke i Ukrajine igrale su bez golova u Atini, dok je selekcija Francuske trijumfovala u Dablinu protiv Republike Irske golom Anelke u 72. minutu.

Nigerijska fudbalska reprezentacija plasirala se na prvenstvo sveta u Južnoj Africi 2010. godine, pošto je u subotu u Najrobiju pobedila Keniju sa 3:2 i zauzela prvo mesto u afričkoj zoni grupe B.

Sa afričkog kontunenta plasman su obezbedili i fudbaleri Kameruna koji su pobedili su Maroko 2:0 (1:0). Pobedu 'lavovima' doneli su Vebo koji je bio strelac u 18. i Samjuel Eto koji je pogodio u 52. minutu meča.

I fudbalska reprezentacija Novog Zelanda plasirala se na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Novi Zeland je u revanš utakmici baraža pobedio na svom terenu selekciju Bahreina minimalnim rezultatom 1:0. Prvi meč završen je bez golova.

Egipat i Alžir su u međusobnom duelu odlučivali ko će na Mundijal, a domaćim "faraonima" je bila potrebna pobeda veća od dva gola da bi išli u Južnu Afriku, jer su prvi meč izgubili sa 3:1. Na kraju je bilo 2:0 za Egipat, a drugi gol domaćin je preko Emada Mateaba postigao u 95. minutu, što je bilo dovoljno da se izbori 'majstorica', jer su obe selekcije poravnate na tabeli.

Rezultati prvih mečeva baraža:

Rusija - Slovenija 2:1 (1:0)
Biljaledinov 40', 52' - Pečnik 88'

Grčka - Ukrajina 0:0

Irska - Francuska 0:1 (0:0)
Anelka 72'

Portugal - BiH 1:0 (1:0)
Bruno Alveš 31'

2024 © - Vesti online