Ponedeljak 16.08.2010.
15:15
Vestionline

Valentino Rosi prelazi u Dukati

Rosi je svoju odluku objavio posle trke za Veliku nagradu Češke, koja je juče vožena na stazi u Brnu. Italijan je za Jamahu vozio od 2004. godine i od tada je osvojio četiri titule u "kraljevskoj klasi" Moto GP šampionata.

"Jako je teško opisati moj odnos sa Jamahom u ovih sedam godina. Mnogo stvari se promenilo od 2004, a naročito se promenio moj motor M1. Na početku je bio prosečan, ali nakon moje pomoći i saradnje, pomogao sam joj da napreduje i evo sada pripada vrhu svoje klase. Sada je došao red na nove izazove, moj posao sa Jamahom je završen. Nažalost, i najveće ljubavi se nekada prekidaju, ali iza sebe ostave predivne uspomene kao kada smo se M1 i ja prvi put upoznali. Pogledala me je pravo u oči i rekla da me voli", rekao je Rosi, koji je sa Dukatijem potpisao dvogodišnji ugovor.

Rosi (31) je u karijeri ukupno osvojio devet titula u Moto GP šampionatu (jednom u klasi do 125 čm, jednom u klasi do 250 čm i sedam puta u "kraljevskoj klasi"). On je pre Jamahe vozio za Hondu i Aprilju.

Za ekipu Dukatija će naredne sezone voziti Amerikanac Niki Hejden.

"Sve do kraja ove sezone Valentino će biti naš rival zbog kojeg svaka naša pobeda ima poseban značaj i težinu. Zajedno sa njim radićemo na novom bolidu koji će u potpunosti moći da isprati njegov neosporno veliki talenat i kapacitet. Rad sa Rosijem je veliki izazov za svakog inženjera i dobro je znati da ćemo imati tu privilegiju sledeće sezone", rekao je generalni direktor Dukatija Filipo Preciozi.

2024 © - Vesti online