Nedelja 15.08.2010.
05:07
Tanjug

Bradić zatvorio 34. Festival filmskog scenarija

Nebojša Bradić

“Ministre ne vole iako daju novac. Ja sam ovde opravdano prisutan, jer želim da zatvorim Festival u našoj, mojoj Banji, sa željom da sledeće godine bude još jači i veći“, rekao je Bradić na letnjoj pozornici, koja od ove godine nosi ime Danila Bete Stojkovića.

Stručni žiri, u sastavu Biljana Maksić, Ljubica Arsić i Slobodan Skerlić, ocenio je da u konkurenciji šest filmova najbolji scenario ima “Srpski film“ autora Aleksandra Radivojevića i Srđana Spasojevića, koji je i režirao ovaj film.

Drugu nagradu žiri je dodelio scenariju filma “Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića. Scenario za omnibus “Neke druge priče“ autora Ivone Juka, Ane Marije Rosi, Ines Tanović, Đorčeta Stavreskog i Hane Slak dobio je treću nagradu.

U konkurenciji kratkih studentskih filmova emitovanih u okviru programa “Mladi lavovi“ žiri je kao najbolji nagradio scenario Daneta Komljena za film “Ja već jesam sve ono što želim da imam“.

Priznanja je uručila Jelena Borović - Dimić, direktorka Kulturnog centra u Vrnjačkoj Banji, koji je organizator Festivala.

Poslednje festivalske večeri gledaoci su imali priliku da pogledaju dokumentarni film “Mica i okolne priče“, za koji je scenario i režiju uradio Milan Nikodijević, a zatim i dugometražni “Selo gori - i tako“ Radoša Bajića.

2024 © - Vesti online