Subota 14.08.2010.
19:31
Vestionline

Košarkaši ubedljivi protiv Novog Zelanda

Naša selekcija je pitanje pobednika praktično rešila u prvoj četvrtini koju je dobila rezultatom 33:15. U tom delu meča briljirao je Veličković, koji je u prvoj četvrtini postigao čak 15 poena.

Selektor Srbije Dušan Ivković odlučio je da veću minutažu pruži mlađim igračima, dok su na klupi ostali Krstić, Teodosić, Tepić i Kešelj.

Naša selekcija je potom održavala prednost od skoro 20 poena, ali su Novozelanđani u 25. minutu uspeli da smanje vođstvo Srbije na samo 12 razlike (67:55).

Međutim, Srbija je zaigrala angažovanije i zasluženo je stigla do ubedljive pobede od 26 poena razlike - 95:69.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Novica Veličković sa 19 poena, dok je Miroslav Raduljica dodao 17, a Kosta Perović 15.

Srbija je juče pobedila Rusiju 69:63, a naša selekcija će sutra igrati sa domaćinom turnira selekcijom Slovenije.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da je zadovoljan ubedljivim trijumfom nad Novim Zelandom.

"Konačno smo vratili u tim Perovića, Rašića i Raduljcu koji su bili van ekipe zbog zdravstvenih problema. Sada je zdravstveni bilten povoljniji. Zbog umora i iscrpljenosti odlučili smo da izostavimo Tepića i Kešelja, ali smo sebi postavili zadatak da pokušamo da odigramo utakmicu u visokom ritmu i da ne uvodimo igru i odmorimo naše najbolje igraće Teodosića i Krstića. U tome smo uspeli. Odigrali smo agresivno i timski, nije bilo potrebe da ubacujem njih dvojicu", rekao je Ivković i dodao:

"Utakmicu smo rešili već u prvoj četvritni kada smo ubacili čak 33 poena, a primili smo 15. Novi Zeland ima jaku spoljnu liniju u kojoj odskaču Peni koji je Slovencima ubacio 42 poena, kao i Džons. Oni su i sada jedini imali dvocifren učinak. Ali, naša centarska linije Perović, Raduljica i Veličković je igrala veoma dobro, tu smo napravili odlučujuću prevagu. Sve ide po planu. Ostalo je da odigramo još meč sa Slovencima. Potom nam predstoji naporan put s obzirom da igramo od 20 časova, a odmah posle toga, zajedno sa Slovencima idemo u Ljubljanu, pa u Atinu. Možda je moglo da se organizuje da igramo prvu utakmicu, kako bismo imali više vremena. Ali, šta je tu je", zaključio je Duda Ivković

Srbija - Novi Zeland 95:69 (33:15, 26:25, 18:17, 18:12)

Srbija: Milosavljević 4, Paunić 10, Bjelica 7, Marković 6 (4 as), Savanović 5 (5 sk), Raduljica 17 (5 sk), Krstić, Perović 15 (4 sk), Veličković 19, Mačvan 4, Teodosić, Rašić 8.

Novi Zeland: Tait 4, Fičet, Peni 17, Vukona 5, Džons 19, Kenč, Entoni, Kameron, Aberkrombi 9, Frenk 5, Bredšou 8, Pledžer 2.
 

2024 © - Vesti online