Subota 14.08.2010.
19:49
Jutarnji list hr

"Zabranjeno kupanje Srbima, četnicima i psima"

Nakon što je odvezao ženu i dete u Mravince B.D. je otišao na policiju i predao sadržaj vrećice.

Splitska Slobodna Dalmacija objavila je juče da je Boris D. (31) u četvrtak uveče na plaži Kašjuni u Splitu našao ručnu bombu i preteću poruku odložene u vrećici na svom "volvu S 40“ beogradskih tablica.

"Plaža je prepuna male dece, ne smem da stvaram paniku. To je bilo prvo što sam pomislio. Ako pozovem policiju, panika je neminovna, vrtelo mi se po glavi. Nisam želeo da pravim gužvu i probleme, nisam želeo da plašim svoju suprugu. Procenio sam da nema opasnosti i spremio bombu i poruku u kesicu, kesicu u torbu, a torbu u gepek. Naravno da nas torba ne bi spasila da je bomba eksplodirala, ali tada sam mislio samo na plažu punu dece. Odvezao sam suprugu i dete u stan mojih roditelja u Mravince i tek onda otišao u policiju", ispričao je D.B. , rođeni Splićanin koji živi u Beogradu.

"Tek kad sam policiji davao iskaz počeo sam da se tresem. Shvatio sam šta sam riskirao- život supruge i deteta, ali na sreću sve se dobro završilo".

"Zašto bih išao na letovanje i lomio jezik u Grčkoj kad mogu letovati ovde, gde se razumemo, eto tako sam razmišljao. Očekivao sam neku neugodnost, i tamo se to događa, znam za slučajeve u Zadru i drugde, bio sam spreman na verbalne incidente, na probušenu gumu na automobilu, ali ne i bombu na Volvu.

Posle me policija upozorila da izbegavam tu plažu, a preporučili su mi i da stavim neku oznaku Torcide u auto. Ipak, znam da tek manjina pravi probleme i ne bih želeo da se oko ovoga diže velika prašina. Voleo bih da letovanje završim u miru", veli B.D. čiji roditelji imaju stan u Mravincima.

Otac mladog Beograđanina kazao je da ne želi da njegova porodica posluži za međunacionalna prepucavanja i podizanje tenzija.

"Ja želim da zaboravim taj incident. Neka policija radi svoj posao. Ja sam Makedonac, supruga mi je Hrvatica. Mi smo na privremenom radu u Beogradu. Mogli smo tako živeti i u Zagrebu ili bilo gde drugde, živeli smo i u Splitu do 1990. godine. U tom automobilu nije bio niti jedan Srbin", zaključuje otac vlasnika Volva koji i nadalje sa suprugom namerava da dolazi u Mravince kraj Splita.

2024 © - Vesti online