Petak 13.08.2010.
08:00

Šest tajni vitkih žena


 

1. Ne postoji dobra ili loša hrana
 

Zašto deliti hranu na "dobru" ili "lošu"? Ako vam se ova navika urezala u svaku poru, trudite se da je zaboravite. Ako npr. keks smestite pod "lošu hranu", osećaćete se veoma loše ako ih pojedete. A pošto na samom početku niste mogli da im odolite, doći ćete u situaciju da pojedete više nego što ste nameravali. Umesto toga, uživajte u različitoj hrani pa će i želja za "zabranjenim" keksom nestati sama od sebe.


2. Svakodnevno uživajte u voću


Vitke žene svakodnevno uživaju u najmanje jednoj porciji voća. Odaberite omiljene plodove i konzumirajte ih tokom dana. Bilo da je reč o voću sa najboljim hranjivim sastojcima ili plodovima čijem ukusu ne možete da odolite, nije bitno – važno je da je voće! Ono obiluje prirodnim hranjivim materijama koje će vas učiniti zdravijima.

3. Razlikujte apetit i glad


Da li ste zaista gladni? Većina ljudi meša glad sa apetitom koji može da se probudi samim mirisanjem hrane. Kad sledeći put ogladnite, odvratite sebi pažnju na 20 minuta. Ako ste posle tog vremena još uvek gladni, pravac u kuhinju! Budući da želja za hranom može da nestane, uštedećete sebi puno kalorija!

4. Uteha nije u hrani


Prirodno vitke osobe razgovaraju o svojim problemima i pronalaze odgovore na najteža životna pitanja. Ove se osobe ne leče hranom i ne smatraju je emocionalnim prijateljem. Pokušajte da svoje probleme stavite na papir. Reč je o sjajnom načinu izražavanja osećanja i to bez ikakvih posledica, odnosno dodatnih kalorija!

5. U kupovinu sa spiskom


Pre odlaska u kupovinu, napravite spisak onoga što vam je potrebno i čvrsto ga se pridržavajte! Ako hodate po supermarketu bez spiska, doći ćete u situaciju da  kupite stvari koje vam ne trebaju. Spisak namirnica je odlična stvari jer ćete zahvaljujući njemu kupiti ono što vam zaista treba. Na taj način ćete, osim novca, uštedeti i kalorije.

6. Svakodnevna aktivnost


Pokušajte da uključite neke fizičke aktivnosti u svoj svakodnevni život. Pritom ne mislimo na teretanu već brže i zanimljivije stvari poput penjanja stepenicama. Uskoro ćete osetiti i videti sve prednosti ove vrste aktivnosti.

2024 © - Vesti online