Četvrtak 12.08.2010.
21:15 >> 01:40h
Tanjug

Oslobođeni navodni saradnici vehabija


Policijska akcija je izvedena po naredbi suda u Prijedoru i Banja Luci i u sklopu nje je, prema policijskom saopštenju, pretreseno šest objekata.

Kako su javili mediji, policija je uhapsila Mirsada Crnalića zbog sumnji da je vođa vehabijskog pokreta i iz njegove kuće su uzeti računar, CD-ovi i mobilni telefoni. Uhapšeni su i Osman Kekić, zvani Abdul Aziz, Edhem Gaši, Samir Blagajčević i Hajrudin Dedić.

Banjalučke "Nezavisne novine" pišu da pomenite osobe policija RS, sumnjiči da su proteklih meseci na području ovog entiteta propagandnim i zabranjenim materijalima širili nacionalnu, versku i rasnu mržnju i netrpeljivost, propagirajući radikalni islam i vrbujući lokalne muslimane u svoje redove.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS je ranije u četvrtak kratko saopšteno da je na području Novog Grada i Kozarske Dubice pored hapšsenja pet osoba, pretreseno šest lokacija i to na osnovu naredbi osnovnih sudova iz Banjaluke i Prijedora.

"Pretresi su izvršeni u cilju pronalaska ilegalnog oružja i eksploziva, kao i drugih tragova i predmeta koji upućuju na neka krivična dela", navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da su osumnjičeni sprovedeni na kriminalističku obradu u Prijedor.

2024 © - Vesti online