Četvrtak 12.08.2010.
13:42 >> 22:11h
Vestionline

"Čekićari" odustali od Sulejmanija zbog dozvole

Nije dobio priliku da se oproba u engleskom šampionatu - Miralem Sulejmani

Vest Hem je ranije danas potvrdio da je postigao dogovor s Ajaksom i istakao da će Sulejmani narednu sezonu provesti na pozajmici u Engleskoj. Igrač je najavio da je sutra trebalo da bude prestavljen kao novo pojačanje Vest Hema.

Sulejmani (21) nije ispunio kriterijume za dobijanje radne dozvole, pošto je odigrao samo osam utakmica za nacionalni tim u prethodne dve sezone. Vest Hem je uložio žalbu na odluku, ali je nezavisno fudbalsko telo odbilo zahtev londonskog kluba.

"Skaj sports" navodi da je Sulejmani trebalo da debituje u Premijer ligi već narednog vikenda na meču prvog kola protiv Aston Vile.

Mladi srpski reprezentativac je trenutno u drugom planu kod trenera Ajaksa Martina Jola i zbog toga je odlučio da promeni sredinu.

Sulejmani je u Ajaks došao pre dve godine iz Herenvena za nešto više od 13 miliona funti. On je ponikao u Partizanu, a u Herenven je stigao 2006. godine.

Mediji na Ostrvu tvrde da je Vest Hem odlučio da potraži zamenu za Sulejmanija, a glavni kandidati su fudbaler Mančester sitija Felipe Saisedo i bivši igrač Midlsbroa Džeremi Aliadier.

Sulejmani bi postao osmi srpski fudbaler koji bi se oprobao u engleskom šampionatu ove sezone. U Premijeršipu već igraju Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Milan Jovanović, Nemanja Matić, Nenad Milijaš, Aleksandar Kolarov i Nikola Žigić.

2024 © - Vesti online