Četvrtak 12.08.2010.
11:06
Tanjug

Mihajlović: Nisam ucenjivao Caneta

Dušan Mihajlović: Vidimo se na sudu
 

"Takve tvrdnje su apsolutna i zlonamerna laž. Žalim što je moj zemljak (Subotić) u toliko velikoj nuždi i što mu ne može pomoći idiotska konstrukcija njegovoh savetnika da sam odobrio akciju 'Mreža' da bih njega (Subotića) reketirao", naveo je Mihajlović u pisanoj izjavi.


On je dodao da je akcija "Mreža" uvedena nekoliko meseci pre nego što ga je Vladimir Beba Popović upoznao sa Subotićem, a završena je tek po isteku njegovog mandata.

"Priznajem da sam odgovoran za saradnju s Popovićem. Sve ostalo moraće autori ovih tvrdnji da dokažu na sudu i da odgovaraju za klevetu i lažno prijavljivanje", napisao je Mihajlović.

On je istakao da ga je mafija "uzela na zub" još od hapšenja Dušana Spasojevića, ali se nada da "ne vlada i danas ovom zemljom kao u ta zla vremena".

Subotić, protiv koga se u Srbiji vodi postupak zbog šverca cigareta, predao je Tužilaštvu za organizovani kriminal pisanu izjavu i dokaze kojima nekadašnjeg ministra policije Mihajlovića optužuje za iznudu, ucenu i reketiranje, saopštio je Subotićev advokatski tim.

Advokat Radoslav Tadić rekao je na konferenciji za novinare da Subotić u toj izjavi navodi da je "Mihajlović tražio novac kako protiv njega (Subotića) ne bi pokrenuo postupak posle akcije 'Mreža', za šta mu je Subotić dao ukupno 250.000 evra".

U Subotićevoj izjavi, koju je dostavio specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću, navodi se koliko se puta sastajao sa Mihajlovićem u vreme dok je bio ministar, mesta gde se nalazio, kakvi su razgovori vođeni, koliko mu je novca bivši ministar tražio i koliko mu je dao, a sve u nameri da se postupak, koji je tada bio predkrivični, ne pokrene i da ostane samo na nivou akcije "Mreža", naveo je Tadić.

U policijskoj akciji "Mreža" Subotić je označen kao glavni organizator šverca cigareta u Srbiji, a sada se nalazi u Švajcarskoj. Radisavljević je izjavio da se tužilaštvo već izjasnilo da su dokazi prikupljeni za šverc cigareta validni i da će proveriti druge tvrdnje i izajve Subotića.

2024 © - Vesti online