Sreda 11.08.2010.
21:40 >> 12:28h
Vestionline

Đoković pobedio Benetoa

Srpski as, kome je ovo bio prvi meč u singlu od Dejvis kupa protiv Hrvatske u julu, nije odigrao na očekivanom nivou. Vrlo brzo je izgubio svoj servis, koji je morao tokom prvog seta da "juri". Uspeo je da vrati brejk, a potom je uzeo još jedan i poveo u setovima - 7:5.

Slična priča desila se i u nastavku meča. Beneto je odmah uzeo servis srpskom igraču, a potom poveo sa 2:0 i 4:2. Francuz je zatim kod rezultata 5:4 servirao za izjednačenje u setovima, ali je Đoković uspeo da uzvrati brejkom i vrati psihološku prednost na svoju stranu.

Srpski teniser je pri rezultati 6:5 na servis Benetoa, uspeo da napravi brejk i iskoristi petu meč loptu, čime se posle 130 minuta, plasirao među najboljih 16 na Rodžers kupu.

"Nije bilo lako, a nisam se osećao najbolje. Ipak, dobar je osećaj pobediti i u takvim uslovima. Imao sam sreće što sam što sam se vratio pravoj igri onda kada je to bilo najvažnije. Kada su mi bili potrebni direktni poeni potrudio sam se da ih i osvojim, a nisam samo čekao da rival pogreši", rekao je Đoković i dodao:

"I sam teren je 'upijao' dosta te vreline, tako da nije bilo ni malo lako. Stvarno sam bio na ivici. A opet, rekao sam već ovo ranije, nikada neću rizikovati svoje zdravlje da bih pobedio. Stvarno mi je malo nedostajalo da predam meč i ovoga puta", rekao je Novak.

U osmini finala Đokovića očekuje duel sa Rumunom Viktorom Haneskuom, koji je ranije danas pobedio domaćeg tenisera Pavela Polanskog rezultatom 6:4, 7:6.

Nagradni fond turnira u Torontu je 2.430.000 dolara.

2024 © - Vesti online