Sreda 11.08.2010.
04:09
Tanjug

SAD: Bivši senator poginuo u avionskoj nesreći

Guverner Aljaske Šon Parnel rekao je da je Stivens (86) jedan od petoro ljudi koji su poginuli, dok su četiri osobe preživele pad malog aviona.

Među preživelima je su i Šon O'Kif, direktor severnoameričkog predstavništva kompanije "EADS" koja proizvodi "erbas" avione i njegov sin, saopštila je ta kompanija. O'Kif je bivši direktor NASA i dugo godina je radio za Stivensa u Kongresu.

Mali avion se srušio sinoć u 20 sati po lokalnom vremenu 16 kilometara severozapadno od Aleknadžika na Aljasci, javile su agencije. Olupina aviona primećena je noćas i privatni spasilački tim otišao je na mesto nesreće da pruži medicinsku pomoć preživelima.

Loši vremenski uslovi otežavali su rad spasilaca i dva spasioca Nacionalne garde Aljaske jutros su se uputila na mesto nesreće, ali nisu mogli da identifikuju preživele, niti poginule.

Stivens je bio republikanski senator sa najdužim mandatom i američki predsednik Barak Obama poručio je u saopštenju, povodom njegove pogibije, da je on bio odlikovani veteran iz Drugog svetskog rata koji je posvetio svoju karijeru služenju stanovnicima Aljaske.

2024 © - Vesti online