Sreda 11.08.2010.
03:26
Tanjug

Kos: Nema vraćanja viza Srbiji

Drago Kos
 

Kos je za beogradske "Večernje novosti" rekao da bi do vraćanja viza eventualno moglo da dođe samo ako bi posle promene zakona "usledili takvi koraci koji bi nam pokazali da to što se sad desilo nije trenutno, već trajno stanje, da postoji namera da se situacija vrati u vreme pre donošenja Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije".

Komentarišući najave predsednika Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomira Čupića da bi zbog duplih funkcija poslanika i gradonačelnika naši građani mogli da izgube pravo na "beli šengen", jer se ne pridržavamo evropskih standarda na koje smo se obavezali, Kos je rekao da dupliranje tih funkcija može da se toleriše neko vreme zbog velikih praktičnih problema do kojih bi došlo u pojedinim organima vlasti ako bi funkcioneri sada morali da se odreknu fotelja.

"Ali, važno je da to ne traje predugo. Kolege iz Agencije obavestile su me da će predmet izneti pred Ustavni sud i verujem da će on doneti pravu odluku", naveo je Kos.

On je o Agenciji za borbu protiv korupcije, rekao de je "utisak više nego odličan, ona dobro radi i ima dobre uslove za rad".

2024 © - Vesti online