Nedelja 02.06.2019.
19:13
Z. Vicelarević - Vesti

Most sazdan od umetnosti

Z. Vicelarević
Etno-grupa Koreni

Zahvaljujući Aleksandri Botić, predsednici Umetničkog udruženja Internacionalne boje, između ostalih, čuli su se i srpski stihovi, pripovedanje i etno muzika.

Udruženje Internacionalne boje je, kao što samo ime kaže, međunarodno i okuplja umetnike, slikare, poete, pisce i muzičare iz raznih zemalja Evrope i sveta. Na bini su se smenjivali umetnici pisane reči iz brojnih zemalja, a među njima su se predstavili, pored Aleksandre Botić, likovnog umetnika i pesnikinje i Zorica Mladenović, pisac, Sanja Kitanović, pesnikinja, i etno grupa Koreni, svi iz Frankfurta.

Zorica Mladenović se publici predstavila odlomkom iz svog prvog romana "Jesenja zemlja":
- Za ovu priliku sam prevela na nemački jezik odlomak iz romana, koji je, naravno, napisan na srpskom jeziku. To je specifična priča o jednom paru iz ruralne srpske sredine.

Nenad Kitanović, predsedniK SKUD Koreni, napominje da su nastupili sa pet izvornih srpskih pesama iz isto toliko područja Srbije:

- Zadovoljni smo prijemom, publika nas je pažljivo slušala.

Razumevanje bez granica

Z. Vicelarević
Zorica Mladenović, Mira Lenski, Aleksandra Botić, Sanja i Nenad Kitanović

Aleksandra Botić je izrazila svoje zadovoljstvo:
- Bilo je veoma interesantno čuti svu tu umetnost na jednom jeziku, nemačkom, što daje posebnu čar i razumevanju kulture iz raznih delova sveta.

2024 © - Vesti online