Nedelja 02.06.2019.
11:22
Vestionline

Beker imao šta da kaže o Đokoviću, Federeru i Nadalu

EPA/FERNANDO VILLAR
Boris Beker, na tribinama u Parizu

Beker i Mekinro, koji se na Rolan Garosu nalaze u ulozi stručnih komentatora, smatraju da su i najveći šampioni uspeli da se prilagode zahtevima i koriguju svoju igru.

Nemački teniser, trostruki pobednik Vimbldona je rekao da se ta evolucija odrazila i na dominaciju takozvane "velike trojke" u svetskom tenisu.

- Rafael Nadal igra agresivnije, Novak igra drugačije nego pre pet ili šest godina, Rodžer takođe. Morate da učinite sve da se vaša igra menja, da evoluira. Zato su oni još na vrhu. Rodžer igra stilom koji nikom ne odgovara na šljaci. To su brzi poeni, i oni su razlog zašto je tako dugo uspešan, jednostavno igra starim stilom - smatra Beker.

S druge strane, Džon Mekinro kaže da bi tenis mogao biti još interesantniji.

- Teniseri ne menjaju stil igre u zavisnosti od toga igra li se na travi, šljaci ili betonu. Mislim da bi bilo interesantnije videti više varijacije, da se igrači nose za više nedaća u igri. Cicipas recimo izlazi na mrežu, ide napred, to je razlog što je uspešan - kaže "Big Mek".

Amerikanac smatra da su pojedine promene pravila takođe bitne.

- Na svim velikim turnirima sem na Rolan Garosu uveden je taj-brejk u petom setu. Bila je to dobra odluka pre svega na Vimbldonu jer su mečevi i predugo trajali - zaključio je bivši broj jedan.

2024 © - Vesti online