Nedelja 02.06.2019.
03:30
Vestionline

Svaka žena treba da zna: Ekstrati ovih biljaka rešavaju ginekološke probleme

pixabay.com
Žena u krevetu

Nisu novi, ali su nedavno postali veoma popularni jer se mogu izvoditi u udobnosti vlastitog doma. Ove biljke će održati vaginu zdravijom i tretirati sve vrste gljivica materice.

Ženama koje su trudne ili koje misle da su trudne se ne savetuje da to rade. Ako imate ciklus, sačekajte najmanje dva dana. Ove vrste kupki obavljaju proces detoksikacije vagine i grlića materice, a takođe mogu očistiti membrane materice i vaginalnog tkiva ali i oksigenisati krv, regulisati menstrualni ciklus, ukloniti toksine iz tela.

Ova vrsta vaginalnih kupki traje uglavnom od 20 do 45 minuta.

Ovde imate neke biljke koje možete koristiti za ove vrste vaginalnih kupki:

Peršun

Origano

Lavanda

Latice ruže

Takođe morate znati detalje o svim biljkama kako biste izbegli alergijsku reakciju.

Prokuvajte četiri litre vode i izaberite vrstu biljke. Može da bude sveža ili osušena. Biće vam potrebno oko jedne šoljice. U slučaju da odaberete da koristite sveže bilje, količina treba da se utrostruči. Biljke kuvajte 10 minuta i posle toga ostavite da odstoje pet minuta, pa pripremljenu biljnu vodu stavite u posudu. Zdjela bi trebala biti tačno ispod vas i trebali biste biti bez donjeg rublja. Napravite šator iznad posude stavljajući ćebe ili peškir oko struka. Isto tako neće pustiti paru da ide okolo. Ova para će ući u vaginu i okolna područja i procedura će trajati oko 30 minuta.

Posle ovog procesa, možda budete imali neki vaginalni iscedak ili ćete osetiti grčeve vagine, ali nemojte se bojati, jer je to normalno, pogotovo ako to radite prvi put.

Ovim tretmanom dozvoljeno je jednom ili dva puta na svakih 6 meseci.

2024 © - Vesti online