Petak 31.05.2019.
15:05
Vestionline

Štoper Radničkog za jači bedem Zvezde

Twitter/FK Crvena zvezda
Pankov je novi igrač Zvezde

Ugovor do leta 2022. godine sa šampionom Srbije ovog petka je potpisao Radovan Pankov.

Doskorašnji štoper Radničkog iz Niša predstavljaće bitan adut u borbi da se i naredne sezone izbori plasman u Ligu šampiona.

Radovan Pankov (23) ponikao je u Vojvodini, odakle se otisnuo u inostranstvo, odnosno u Rusiju, gde je branio boje Urala. Po povratku u Srbiju Pankov je nosio dres vicešampiona Srbije Radničkog, a parafom na ugovor u Ljutice Bogdana, u društvu predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića i sportskog direktora Mitra Mrkele, ostvario je san.

- Ispunila mi se želja da postanem fudbaler Crvene zvezde. Znam kakvu sam odgovornost preuzeo oblačenjem crveno-belog dresa i nadam se da ću u redovima srpskog šampiona dati doprinos u stvaranju novih uspeha kluba - rekao je Pankov.

Pankov će ponovo imati priliku da u defanzivnoj liniji sarađuje sa Milanom Gajićem i Srđanom Babićem, sa kojima je u dresu mlade reprezentacije Srbije stigao do svetske krune 2015. godine na Novom Zelandu.

- Pre dolaska sam razgovarao sa Babićem i Gajićem, ali i sa Mirkom Ivanićem, koji mi je bio kapiten u Vojvodini. Sa nestrpljenjem iščekujem da ponovo zaigramo zajedno, ali i da osetim dobro poznatu podršku zvezdaša. Voleo bih da nas bodre u što većem broju, a mi ćemo dati sve od sebe da u kvalifikacijama za Ligu šampiona ponovimo prošlogodišnji uspeh - izjavio je Pankov.

Ovaj defanzivac će se novim saigračima pridružiti na okupljanju, koje je zakazano za drugu nedelju juna.

2024 © - Vesti online