Petak 31.05.2019.
13:24
Vestionline

Od sutra nove linije Er Srbije

A. Čukić
Foto: Ilustracija

Uvođenjem redovnih letova tokom cele godine ka Kijevu, Madridu, Barseloni, Rijeci, Krasnodaru, Helsinkiju i Kairu, kao i sezonskih linija za Nicu i Zadar, nacionalni avio-prevoznik povećava broj svojih destinacija za gotovo petinu, saopšteno je iz Er Srbije. 

Inauguracioni letovi ka Helsinkiju i Barseloni zakazani su za 1. jun, nakon čega će se letovi ka prestonici Finske obavljati tri puta, a ka španskoj destinaciji dva puta nedeljno, prenosi Tanjug.

Već narednog dana avioni Er Srbije poleteće ka tri nove destinacije, spajajući Beograd sa Nicom i Madridom dva puta, a sa Kijevom tri puta nedeljno. 

Prvi let za Krasnodar biće obavljen 3. juna, nakon čega će se ka gradu na jugu Rusije leteti tri puta nedeljno. 

Uvođenje letova za Rijeku i Kairo, koji će se obavljati dva puta nedeljno, planirano je za 4. jun. 

Poslednjim inauguracionim letom od Beograda ka Zadru, Er Srbija će 21. juna obeležiti povezivanje i sa ovim gradom u Hrvatskoj koji će na planu leta biti dva puta nedeljno tokom letnje sezone. 

- Uvođenjem čak devet novih linija u toku samo jednog meseca, Er Srbija je još jednom potvrdila poziciju regionalnog lidera u oblasti komercijalnog avio-saobraćaja - izjavio je generalni direktor Er Srbije, Dankan Nejsmit.

Dodaje da je izboro destinacija, kojim je značajno unapređena funkcionalnost mreže Er Srbije, napravljen pažljivo, u skladu sa željama putnika i strateškim planovima dalje ekspanzije.

Povezivanjem srpske prestonice sa devet strateški raspoređenih novih destinacija i proširenjem međunarodne mreže Er Srbije na ukupno 49 destinacija, nacionalni avio-prevoznik pruža snažnu podršku privredi i podstiče rast turizma, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online