Petak 31.05.2019.
20:15
Z. Vicelarević - Vesti

Redelhajmske muzičke noći: Aplauzi za srpske anđele

Z.V
Crkveni dečji hor

Centralno mesto muzičkih noći je paviljon u Brentano parku, a muzički festival se dešava na brojnim punktovima u parku, kafićima i restoranima ove frankfurtske opštine. Na inicijativu i velikim zalaganjem Marije Milosavljević, dirigenta Crkvenog dečjeg hora, naši horovi su svoje nastupe imali u paviljonu Brentano parka.

- Pored mesta održavanja, zamolila sam organizatore da naša deca nastupaju u predvečerje kako bi posle nastupa mogli da se zajedno igraju u parku. Prvi put učestvujemo na ovakvoj manifestaciji i naša dečica su pevala predivno što se videlo i po reakciji publike. Pevali smo nekoliko srpskih pravoslavnih duhovnih pesama, a zatim narodne srpske pesme. Veliki deo našeg repertoara su takođe činile i dečije srpske pesme - rekla nam je Marija Milosavljević.

Šetači u parku su imali priliku, čak i oni slučajni, da zastanu i poslušaju srpske horove u jednočasovnom pevanju. Po aplauzima koje su dobili, prvi nastup na otvorenom je bio veoma uspešan.

Z.V
Hor "Stevan Mokranjac"

Od etno-pesama od evergrina

- Dobili smo mogućnost, zahvaljujući Mariji, da održimo zajednički concert sa njenim divnim horićem, da predstavimo srpsku kulturu, srpsku pesmu i nadam se da smo to uradili na najdostojanstveniji način. Pevali smo etno i narodne pesme, zatim naše gradske pesme iz 19. veka koje je harmonizovao Pokrajcčić, da bi nastup završili sa tri obrađene evergrin kompozicije - kazala je Stojna Babić, dirigent hora "Stevan Mokranjac".
 

2024 © - Vesti online