Petak 31.05.2019.
09:20
Vestionline, Tanjug

Dačić napravio feštu u Grčkoj: Pesmom digao sve na noge (VIDEO)

Tanjug
Ivica Dačić

Njegov domaćin bio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma.

U kratkom obraćanju Jagodincima i njihovim gostima iz Grčke i Egipta, Dačić je istakao da je "Grčka veliki prijatelj Srbije a Srbi i Grci dva ista naroda".

- Na teritoriji Grčke nalaze se dve velike srpske svetinje, manastir Hilandar i ostrvo Krf - rekao je Dačić i istakao da Srbija i Grčka grade i neguju dobre međusobne odnose u svim segmentima.

- Siguran sam da će se prijateljstvo naša dva naroda nastaviti - dodao je Dačić.

On se zatim prihvatio mikrofona i već prvom pesmom podigao na noge veliku salu hotela u kojoj je bilo oko 500 ljudi. Svi su pevali sa Dačićem, a pravi "urnebes" je nastao kad je ministar zapevao "Pukni zoro". Bilo je podignuto i prema ministru usmereno na stotine kamera mobilnih telefona, sevali su blicevi, a Dačić je sa mikrofonom prošetao od stola do stala.
Dačić je svečanoj večeri prisustvovao sa sinom Lukom i nekoliko zaposlenih u njegovom ministarstvu.

Marković je, uz kratak rezime šta je delegacija iz Jagodine, u kojoj su političari, privrednici, odbornici, zdravstveni i prosvetni radnici, vaspitači, zaposleni u komunalnim delatnostima, penzioneri... radila u Paraliji i Katarini, obelodanio da će predsednik Privredne komore regije Pireia Ilijas Hadžihristodulos otvoriti prodajne centre u nekoliko gradova u Srbiji i da će Srbija u oktobru u Katarini učestovati na Festivalu turizma.

On je potsetio da su privrednici u Katarini, u Privrednoj komori regije Pirei, imali važan sastanak s privrednicima te regije, a posetili su i jednu uzornu vinariju, lekari su posetili bolnicu i urgentni centar u Litohoru, vaspitači Dečiji vrtić a prosvetari škole u Katarini...

2024 © - Vesti online