Četvrtak 30.05.2019.
21:07 >> 21:11h
Vestionline

Lajović: Neka budu četiri srpska tenisera i u osmini finala!

EPA
Lajović na Rolan Garosu

Dušan Lajović je bio bolji od Francuza Eliota Benšetrija u tri seta i tako pokazao da je u dobroj formi započeo drugi grend slem turnir sezone.

Lajović je od početka do kraja kontrolisao situaciju u meču u kojem Francuz nijednog momenta nije bio ni blizu iznenađenja.

- Osećao sam tokom celog meča da kontrolišem situaciju. Možda je bilo nekih poteškoća jedino na riternu, jer rival veoma dobro servira, pa nije bilo lako dolaziti do razmena. U prva dva seta sam ipak napravio rani brejk, u trećem je on igrao na sve ili ništa i uspeo je nakratko da se vrati, mada takav stil nije dugotrajno rešenje na šljaci. Malo je promenio ritam, ali nije moglo to negativno da utiče na moju igru, pa sam se stabilizovao i završio posao u tri seta. Meč je trajao sat i 40 minuta, što je vrlo pozitivna stvar, sačuvao sam energiju - rekao je Lajović.

Benšetri je imao nekoliko puta situaciju da napravi brejk, ali je Lajović još jednom pokazao da ima mentalnu čvrstinu. Izdržao je sve, spasao je pet od ukupno šest brejk lopti, odličan procenat.

- Mentalno je drugačije kad se igra u tri dobijena seta, jer se gradi poen po poen, mogu da budem staložen zato što ništa ne može na brzinu da se završi, za razliku od meča na dva dobijena. Jako je bitno dobiti prvi set, to je veliki vetar u leđa za dalji tok meča. I ja sam se osećao stabilno na terenu, nisu mogli da me poremete ni protivnik ni publika, sazreo sam - zadovoljan je srpski teniser.

Izuzetna je stvar što Srbija ima čak četiri igrača među 32 preostala u muškom singlu. Lajović, Đoković, Đere i Krajinović, zaista sjajna stvar.

- Nadam se da neće biti tri, dva jedan, da budemo sva četvorica u četvrtom kolu! Filip je opet igrao pet setova – ako fizički bude u redu, to će biti lep meč jer obojica igraju fino za oko, gledaću ga. Laslo je izrastao u odličnog igrača, šljaka mu je omiljena podloga, i biće mu interesantno iskustvo da igra sa Nišikorijem koji igra jako brzo i eksplozivno. Kei nije u najboljoj formi, ima Đere šansu. Nadam se da će obojica pobediti, a i Nole je favorit protiv Karuza, mada ne treba nikog potcenjivati jer je Italijan dobio Simona. Negde sam pročitao, 12,5% žreba je sada srpsko. Odlično - zaključio je Lajović.

2024 © - Vesti online