Četvrtak 30.05.2019.
20:55
Vestionline, Tanjug

Navijački simboli zabranjeni u novosadskim školama

A. Čukić
Foto: Ilustracija

Za primenu ove preporuke biće zaduženi direktori osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu.

Kako je za Tanjug izjavila predstavnik Opštinskog Saveta roditelja Grada Novog Sada u Koordinacionom telu, Dragana Ćorić, ova mera je predložena u cilju poboljšanja bezbednosti učenika.

- Navedena mera je predložena kao mera prevencije budućih nasilnih inicidenata i predloženo je da se to uvrsti ako već nije u okviru kodeksa oblačenja i ponašanja učenika u školama. Možda deluje kao mali pomak, ali ovo je ono što mi kao Koordinaciono telo možemo da radimo u okviru nadležnosti - da predlažemo i iniciramo mere prevencije nasilja, a sve u cilju poboljšanja bezbednosti učenika u školama na teritoriji Novog Sada - navela je Ćorić, koja je i predstavnik Udruženja "Roditelj".

Predsednik tog Koordinacionog tela i član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić, u izjavi za Tanjug pojašnjava da je ova Preporuka u skladu sa Zakonom o obrazovanju, statutima škola i pravilnicima. 

Naglašava i da navijačkim simbolima nije mesto u školi.

- Zbog toga što smo svi svedoci da su takvi rekviziti često razlog za svađu i sukobe između pojedinih učenika, a koji se često završe i nasiljem, tražimo od škola da opominju decu i ne dozvole unos navijačkih simbola - naveo je Jelić.

2024 © - Vesti online