Četvrtak 30.05.2019.
20:10
Vestionline

Đoković: Moj sledeći rival ima puno samopouzdanja

EPA
Novak Đoković u Parizu

U pitanju je 26-godišnji Italijan Salvatore Karuzo, trenutno 147. igrač na ATP listi, što mu je i najbolji plasman u karijeri.

- Nikad igrao, nikad trenirao. Iskreno, ne znam mnogo o njemu. Interesantno je, ovo je treći uzastopni meč da igram protiv nekog sa kim se nikad ranije nisam sreo. Mislim da mi se to nikad nije dogodilo u karijeri i na grend slemu. To je dobro, jer se dešava smena generacija i dolaze novi igrači. Opet, uradiću svoj domaći, analiziraću ga. Gledao sam ga malo danas, kad sam čekao svoj meč. Video sam da je stigao iz kvalifikacija. Dobio je, koliko, pet uzastopnih mečeva? Znači da ima dosta samopouzdanja. Nema ništa da izgubi. Siguran sam da će biti i vrlo motivisan, da odigra najbolje što može - rekao je Novak Đoković.

Đoković je u prva dva kola bez problema savladao Poljaka Huberta Hurkača i Švajcarca Henrija Laksonena sa po 3:0.

- Mislim da dobro serviram. Koristim forhend iz različitih delova terena, a solidan mi je i bekhend. Odigrao sam dva dobra meča. Nisam padao mnogo u igri, možda mi je u samo nekoliko gemova ukupno pala koncentracija kada sam servirao. Igrao sam koliko je bilo potrebno da dobijem u tri seta. Nisam se mnogo zadržavao na terenu, tako da sve ide u pravom smeru - istakao je Novak.

Đoković i Karuzo će igrati u subotu u šesnaestini finala Rolan Garosa.

2024 © - Vesti online