Četvrtak 30.05.2019.
15:56
Vestionline

Još jedan koristan meč za Đokovićevo razigravanje

Tanjug/AP
Đoković na terenu stadiona "Suzan Lenglen" u duelu sa švajcarskim igračem

Novak Đoković sada ima 23 uzastopne pobede na putu ka još jednom nekalendarskom grend slemu karijere budući da su u njegovim rukama trofeji s Vimbldona i Ju-Es opena od prošle godine i australijskog opena početkom ove. S maksimalnih 3:0 savladao je i Henrija Laksonena (104. mesto na svetskoj listi), koji bi po prezimenu pre trebalo da je bijatlonac, a on je treći "reket" Švajcarske, iza kudikamo čuvenijih Rodžera Federera (3) i Stena Vavrinke (28).

Bilo je 6:1, 6:4, 6:3. Meč je trajao 93 minuta, tri minuta kraće nego protiv Poljaka Hurkača na početku.

Među najvernijim navijačima Đokovićev duel je uz njegovu suprugu posmatrao i sin Stefan, koji je u teniski svet odraslih kročio onda kada je našem asu "ukrao šou" u vimbldonskom trijumfu. 

I Đokovićev sledeći rival je igrao i u kvalifikacijama, ali je, za razliku od Laksonena, koji se glavnog turnira domogao kao tzv. "srećni gubitnik" (izgubio u poslednjem, trećem kolu), prebrodio uspešno sve tri prepreke. To je Italijan Salvatore Karuzo (147), koji je na krilima debija na pariskoj šljaci u drugom kolu savladao Francuza Žila Simona (33) sa 6:1, 6:2, 6:4.

2024 © - Vesti online