Četvrtak 30.05.2019.
13:06
Vestionline, B92

"O Divcu se pričalo samo po kafićima, a Jokić je bio na stubu srama"

Tanjug/AP
Nikola Jokić

On je istakao da je dogovor oko nastupu košarkaša Denver Nagetsa za nacionalnu selekciju Srbije donet onog dana kada je na svom Tviter nalogu objavio fotografiju Jokića u dresu “orlova“, sa Olimpijskih igara u Riju gde je on bio deo reprezentacije.

- Bilo je izvesno i nekoliko dana ranije, ali sve je utanačeno tog dana i razmišljalo se u kom trenutku izaći u javnost. No, kada je u kasnim popodnevnim satima stigao i izbor u prvu petorku NBA, dileme više nije bilo i postalo je jasno da je to upravo pravi momenat za objavu - rekao je Ražnatović.

Kako je istakao, Jokić je od početka karijere sve odluke donosio u krugu porodice.

- Braća, pogotovo stariji brat Strahinja koji je živeo s njim, imaju veliku ulogu. Strahinja je presudno uticao na njegovo sazrevanje kao ličnosti, a i cela porodica je zaista čvrsta, stabilna i topla, na neki način uključena u donođenje odluka. Pored toga, rekao je da će razgovarati s klubom, jer je klub zaista važan. Ne u smislu da može da zabrani, ali se sugestije kluba uvek poštuju. I naravno, agent koji je od početka tu sa njim, sa kim ima vrlo dobar odnos i najviše saznanja o materiji o kojoj se priča - naveo je Ražnatović.

Kako je istakao, trend u društvu je da se sportisti jednog dana veličaku, a već sledećeg budu izloženi strašnom vređanju.

- Tome je, po meni, doprinela erozija vrednosti u društvu, a pored toga i mogućnost da svake sekunde iznesete svoje stavove na društvenim mrežama, što ranije nije bio slučaj. Nekada, ako jedan Divac nije igrao za reprezentaciju, moglo je po kafićima da se priča: "Kakav je, neće da igra". Ali, ta se priča u kafićima i završavala. Naši najpoznatiji igrači koji su bili idoli nacije preskakali su više puta nacionalni dres zbog rođenja kćerke ili želje da budu sa porodicom tokom leta, tako da ne postoji nijedan razlog da se Nikola Jokić nađe na stubu srama jer je propustio jednu akciju sa najvećim mogućim opravdanjem koje je iko imao - rekao je Ražnatović.

2024 © - Vesti online