Četvrtak 30.05.2019.
10:50
K. Marković

Muzičko putovanje po Balkanu

K. Marković
Ispraćeni ovacijama

Na muzičko putovanje po Balkanu publiku su poveli pesmama "Gora", "Svu noć mi bilbil propeva", usledile su popularne "Prošeta se Jovka Kumanovka", "Ne plači Stano", "Puče puška", a kako se koncert bližio kraju, tako je publika sve glasnije pevala i aplaudirala sjajnim umetnicima iz Sidneja.

Na sceni renomirane koncernte sale "Chapel of chapel" u Prahranu kao gosti su se pojavili i frulaš Damir Stojić i harmonikaš Krstomir Dušanović koji su ulepšali koncert sa nekoliko tradiconalnih muzičkih trma iz Srbije. Za kraj, orkestar je ostavio poslasticu "Hajde Jano", publika je ustala na noge i zajedno sa muzičarima peavla iz svog glas i povicima pozivali Lazarikon da im ponovo dođu.

K. Marković
Detalj sa nastupa u Prahranu Lazarikon

- Izuzetna nam je čast i iskreno smo počastovani da nastupamo u prostoru i na istoj sceni na kojoj su nastupali mnogi poznati umetnici. Iskreno, predivno je nastupiti za vas, divne ljude iz Melburna. Bez ikakvog preterivanja, vi ste najbolja publika! Muzika sa kojom nastupamo izuzetno je važna za nas, na neki način smo njeni čuvari. Ovu muziku moramo i treba da sačuvamo za buduće generacije, za decu koja su večeras bila sa nama. Hvala vam što ste došli i podržali nas večeras. Hvala vam Melburne što ste nam pomogli da dobijemo snagu za dalje nastupe - poručio je u ime orkestra Nenad Teofilović.

K. Marković
Publika u Prahranu

Nakon koncerta nasmejana publika sačekala je članove Lazarikona i sa njima su podelili pozitivne kritike i pružali podrušku članovima da nastave od zaborava sačuvaju pesme koje su iskonski utkane u ljude sa prostora nekadašnje zemlje.

U publici su bili i članovi etno-ansalbla Prelo, članovu Benđo akademije, zatim sveštenik protojerej-stavrofor Petar Damljanović iz crkve Sveta Trojica iz Bransvika te drugi poznati članovi srpske zajednice Melburna. 

K. Marković
Maja Gligorić (flauta)

Koncert i na DVD

Koncert Lazarikona u Melburnu snimljen je i uskoro će se naći u prodaju DVD sa više od 20 numera. Inače, na koncertu su kao vokali učestvovali  Dragana Milanović, Dušica Davidović, Anđa Čurčić i Alenka Ognjenović, dok su u orkestru bili Dragan Davidović, Boža Kanić, Dario Moconja, Maja Gligorić i Nenad Teofilović. Voditelj programa bio je Stefan Popović. 

2019 © - Vesti online