Četvrtak 30.05.2019.
08:00
rts.rs, Vestionline

Sudar brodova na Dunavu u Budimpešti, sedmoro mrtvih (FOTO, VIDEO)

EPA/Zsolt Szigetvary/PETER LAKATOS
 

Kako prenosi MTI, nesreća se dogodila sinoć oko 21.15 nedaleko od Parlamenta Mađarske, a prilikom sudara jedan od brodova, na kome su bili uglavnom turisti, se prevrnuo i potonuo.

Sedam putnika je sa lakšim povredama prebačeno u bolnicu.

Na brodu koju je potonuo u trenutku nesreće bilo je 33 putnika iz Azije i dva člana mađarske posade.

Državna televizija je javila, pozivajući se na saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova, da su na brodu većinom bili turisti iz Azije, kao i da je jedna osoba nakon spasavanja uspešno reanimirana.

U portazi za preživelima učestvovalo je 96 vatrogasaca uz pomoć brodova parkiranih na dokovima koji su reku osvetlili reflektorima.

EPA/Zsolt Szigetvary/PETER LAKATOS
 

Ministarstvo spoljnih poslova Južne Koreje potvrdilo je da je na brodu bilo državljana te zemlje, prenosi CNN.

Portparol kompanije koja je u vlasništvu broda "Sirena" saopštio je da nije bilo nikakvih naznaka da sa brodom ima problema.

- Ne možemo da potvrdimo zašto je brod potonuo, bio je to sasvim prosečan dan I ovo je redovno putovanje. Nije bilo nikakvih naznaka da ovako nešto može da se desi - rekao je portparol.

Agencija Jonhap prenosi da su turisti bili na kruzeru koji je trebalo da krstari po istočnoj Evropi.

Južnokorejski turisti porodično su putovali, a najveći broj bio je starosti između 40 i 50 godina.

Putnička agencija koja je organizovala putovanje saopštila je da nije za sada poznato da li su svi putnici nosili prsluke za spasavanje.

Južnokorejska ambasada u Budimpešti odmah je organizovala tim koji zajedno sa mađarskim vlastima učestvuje u potrazi za preživelima, ali i u istrazi nesreće.

2024 © - Vesti online