Sreda 29.05.2019.
17:13
Vestionline

FSS: Neka Antić pruži jasne dokaze o nameštanju

fss.rs
 

Dragan Antić, trener Dinama iz Vranja, nema dilemu da je u Superligi Srbije namešteno 20-30 utakmica, a da za to postoje i dokazi, ustvrdio je odmah posle neuspeha tima s juga zemlje u baražu za mesto u domaćem prvenstvu u sledećoj sezoni. Uspešnija je bila Inđija.

Oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije Ivan Petrić drži da su Antićeve reči senzacionalističke i poziva ga da ih potkrepi čvrstim argumentima.

"Imam obavezu da se obratim fudbalskoj javnosti zbog skandaloznih i netačnih izjava Dragana Antića, zlonamernih insinuacija kojima se narušava integritet elitnog takmičenja. Pogotovo sam iznenađen jer te optužbe dolaze od strane osobe veoma sumnjivog sportskog morala i kredibiliteta, osobe željne pažnje i medijskog senzacionalizma. Podsetio bih fudbalsku javnost da smo nedavno boravili u UEFA koja posvećuje veliku pažnju stvarima koje narušavaju integritet svakog takmičenja i da nam je tada, kao i ranije, saopšteno da sumnja ne znači da je neka utakmica automatski i nameštena. Odnosno da svaka informacija mora proći analizu stručnih službi Fudbalskog saveza zaduženih za integritet takmičenja. Zbog svega navedenog, pozivam Dragana Antića, predsednika kluba koji je kažnjen zbog nečasnih radnji u fudbalu, da podnese nadležnim organima FSS sve dokaze koje ima o "nameštenim utakmicama". Za neprijavljivanje informacija kojima kaže da raspolaže, već podleže merama disciplinskih organa FSS, a podsećam ga da su te mere, odnedavno održane Skupštine FSS, još rigoroznije", navodi se u Petrićevom saopštenju.

2024 © - Vesti online