Četvrtak 30.05.2019.
03:34
Vestionline, mogujatosama.rs

Meksičke korpice od tortilje sa mlevenim mesom

youtube/ BASANT
 

Naravno, mi uvek glasamo za recepte oko kojih ne treba preterano muke, a rezultat je fantastičan po pitanju i izgleda i ukusa. Tako smo naišli na ove pomalo pikantne tortilje, za koje smo sigurni da će vam se dopasti. Lako se prave, a još brže nestaju sa tanjira!

U nastavku vas čeka recept za meksičke tortilje sa mlevenim mesom. 

Potrebni sastojci:

Malo maslinovog ulja

500 g junećeg mesa - dva puta mlevenog

200 ml paradajz sosa

Svež paradajz

100 ml pavlake za kuvanje

Crveni luk - jedna glavica

Čen belog luka

Malo senfa

Zelena paprika - seckana

So i začini po želji


 

Tortilja

Kalupi za proju

100 g rendanog čedar sira

Priprema:

Na malo maslinovog ulja i na umerenoj vatri dinstajte sitno seckani crni luk, pa ubrzo nakon toga dodajte i mleveno meso. Potom nakon 10 minuta dodajte pavlaku za kuvanje, kao i paradajz sos, i ostavite sve to da se ukrčka na laganoj vatri. Takođe dodajte i začine po želji, kao i čen belog luka koji ste izgnječili.

Sa strane iseckajte svež paradajz i zelenu papriku. Kada je vaša smesa sa mlevenim mesom gotova, što je nakon 20 min do pola sata laganog krčkanja, sklonite je sa strane.

Kalupe za proju namažite maslinovim uljem. Tortilje podelite na komade veličine da mogu da imitiraju korpice, pa te komade postavite na dno kalupa, kao na slici.

U svaku tortilju stavite punjenje od mlevenog mesa, po želji dodajte na vrh svake malo senfa, i obavezno, na vrh stavite i malo seckanog paradajza i zelene paprike, ako i rendanog čedar sira.

Potom stavite kalupe u rernu koju ste zagrejali na 190 stepeni i pecite kratko - 15 minuta, korpice treba da postanu hrskave, ali ne prepečene. 

Služite ih kao predjelo, ili čak kao glavno jelo, uz neku salatu. 

2024 © - Vesti online