Sreda 29.05.2019.
12:23
kossev.info

Protest protiv nasilja Prištine, Rakić: Ostajemo ovde (VIDEO)

Tanjug
Pre početka protesta

- Molim vas da ne nasedajte na njihove provokacije skuvane u zapadnim kuhinjama - poručio je Rakić građanima okupljenim na trgu.

Rakić je kazao da Srbi traže slobodu i zaštitu od onih koji su spremni na sve samo da bi sebi kupovali političke poene.

- Oni traže da pregovaramo sa onima koji nas kundacima bude, koji nas prebijaju. Ako žele da štite od kriminala dvorište neka prvo krenu od svog - kazao je on.

Rakić je kazao da smo svedoci najveće nepravde koja nam se nanosi i nema kraja.

- Dok god nas ima na KiM ono će ostati srpsko i naše - dodao je on pozivajući na slogu i jedinstvo.

Rekao je da je Srbija uvek bila i ostala uz srpski narod na Kosovu, a predsedniku je uputio posebnu poruku.

- Predsedniče, ti si uvek prvi jasno rekao da ćeš biti uz svoj narod i da ćeš nas braniti. Jedino verujemo tebi i našoj državi. Nas neće uplašiti i ostaćemo ovde - zaključio je on.

Srbi sa Kosova i Metohije ispunili su centralni trg u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a ispred bine su razvijeni transparenti "Pravda za Rošića" i "Rošić nije kriv".

Na trgu su se uoči početka protestnog mitinga sa zvučnika puštale kosovske pesme, a ulicama Kosovske Mitrovice vijore se srpske zastave.

Protestni miting je zakazan posle jučerašnje akcije i upada specijalne jedinice kosovske policije ROSU na sever KiM, u kojoj je, kako je juče saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uhapšeno 28 lica, od toga 19 policajaca i devet građana.

Prema Vučićevim rečima, od tih 19 policajaca jedanaestoro je Srba, sedam Albanaca i jedan Bošnjak, a svih devet uhapšenih građana su Srbi iz Zubinog Potoka koji su se suprotstavili pripadnicima ROSU kod mesta Varage. 

2024 © - Vesti online