Sreda 29.05.2019.
08:56
Vestionline, Tanjug

Srpska lista: Zahtevamo od Tužilaštva da oslobodi uhapšene

EPA/DJORDJE SAVIC
 

- Razumem da su zadržali policajce koje terete za nešto, nije im prvi put, ali uhapšeni stanovnici Zubinog Potoka nisu krivi ni za šta, sem što su bili tu i što su goloruki stali ispred do zuba naoružanih specijalaca - rekao je Rakić za RTS.

On je istakao da mu je tokom jučerašnje akcije zasmetalo mnogo toga, naročito prekomerna sila ROSU jedinica u Zubinom Potoku.

- Nisu se libili da prebijaju starce i žene i čak su uhapsili tri žene u južnom delu Mitrovice. Pretpostavljamo da su još u pritvoru, nemamo informacije u kakvom stanju i gde se nalaze - rekao je Rakić.

On je naveo da niko nije osudio prekomernu silu tokom akcije i dodao da ne očekuje od Prištine ništa.

- Ne mogu da kažem kakvi će biti naši potezi. Oni će biti donošeni iz minuta u minut, jer odluka koju donesemo sada neće možda biti validna ili u saglasnosti centralne Prištine. Aktiviraćemo naš krizni štab i sastajaćemo se iz časa u čas - rekao je Rakić.

Govoreći o protestima zakazanim za danas na trgu u Severnoj Mitrovici, Rakić je rekao da je namera da se pokaže jedinstvo, da Srbi žele mir na tim prostorima, ali i da se pokaže Prištini i međunarodnoj zajednici koliko Srba ima i da se nisu uplašili brutalne akcije ROSU policije.

2024 © - Vesti online