Utorak 10.08.2010.
17:16
Vestionline

Vučić: Vlast "šminka" stvarnost

Poslove na izgradnji infrastrukturnih objekata dobijaju firme čiji su vlasnici bliski strankama na vlasti: Aleksandar Vučić

S jedne strane imamo prazne priče kako ćemo da pobeđujemo u Ujedinjenim nacijama, a samo posle sedam dana da je to nemoguća misija, izjavio je Vučić i dodao da politika Srbije, ni po jednom pitanju, ne postoji, prenose beogradski mediji.

On je rekao da vlast obećava kule i gradove, kada je reč o izgradnji infrastrukturnih objekata, dok je istina daleko od činjenica koje vlasti pokušavaju da navedu.

Politika vlasti u Srbiji pretvorila se u marketing, šminkanje i slikanje, i politika Srbije ni po jednom pitanju ne postoji, rekao je Vučić.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da bi "svi politički subjekti u državi ozbiljno, odgovorno i jedinstveno trebalo da se suprotstave pokušaju otimanja dela teritorije Srbije".

Nama je potreban otvoren i odgovoran pristup i saradnja sa svim zemljama u svetu, sa EU, SAD, Kinom, Rusijom i svim zemljama koje mogu da učestvuju u rešavanju naših problema, izjavio je Vučić.

Povodom posete predsednika Srbije Borisa Tadića radovima na obilaznici oko Dimitrovgrada, Vučić je rekao da su nerealni rokovi za završetak te saobraćajnice, jer tenderi za izgradnju dva tunela još nisu raspisani.

Zamenik predsednika SNS je optužio vlast da poslove na izgradnji infrastrukturnih objekata dobijaju firme čiji su vlasnici bliski pojedinim političkim strankama na vlasti, ali nije naveo kojim.

On je optužio vlast i da bez kontrole troši novac na izgradnju i održavanje puteva, i novinarima pokazao i navodne ugovore o troškovima za održavanje puteva, ističući da postoje "drastične razlike" u pogledu plaćanja pojedinim firmama.

Energetika je najvažniji sektor za Srbiju, jer to je jedino što je ostalo ovoj državi, izjavila članica Predsedništva SNS Zorana Mihalović Milanović.

Ona je pozvala predsednika Srbije da "ne pravi greške u energetskom sektoru, već da se vrati na strategiju razvoja energetike iz 2004. godine, u kojoj je glavni prioritet izgradnja elektro-energetskih kapaciteta u Srbiji".

2024 © - Vesti online