Utorak 28.05.2019.
18:06
Tanjug, Vestionline

Vučić: Posle ovog napada stvari više neće biti iste

Tanjug
Aleksandar Vučić

Vučić je u obraćanju novinarima, po završetku sednice parlamenta o KiM, rekao da sutra sigurno nećemo reći za to što se dogodilo - "puj pike ne važi".

- Biće drugačiji odnos prema albanskim pregovaračima i onima koji su se danas pravili blesavi i govorili da je u pitanju borba protiv korupcije ili se u prvom trenutku nisu ni javljali. Javili su se tek kada su shvatili da smo vrlo ozbiljni u nameri da sačuvamo svoj narod - rekao je Vučić.

Kaže da je u parlamentu predstavljen ozbiljan i iscrpan izveštaj o KiM koji je odogovorno sačinjen.

- Još jedan težak dan je za nama koji govori o namerama albanskih vlastodržaca i onih koji ih podržavaju. To što su pričali da je u pitanu borba protiv korupcije je smešno. Broj uhapšenih Srba govori dovoljno, valjda ispada da su Srbi genetski 14 puta veći kriminalci od Albanaca. To baš i nema nekog smisla, a o onome šta su ostavili u Zubitnom Potoku ne treba posebno govoriti - kaže Vučić.

Dodao je da situacija nije ni malo laka, ali da ćemo našom odlučnošću i verom u sebe i ozbiljnošću cele države i hrabrošću našeg naroda na KiM još više marljivije raditi za bezbednost Srba na KiM.

- Da budemo sposbni da grantujemo sigurnost i bezbednost našem narodu na KiM - naglasio je prersednik.

Dodao je da je zadovoljan tokom rasprave pošto je čuo raličite vrste primedbi za koje je znao da nemaju relanog osnova.

- Dobro je da je celokupna javnost mogla da se uveri u to - kaže predsednik Srbije.

Vučić je najavio da će se Srbi na KiM sutra u podne mirno okupiti u Kosovskoj Mitrovici i poručio da će Srbja uvek biti uz njih.

2024 © - Vesti online