Utorak 28.05.2019.
16:11
Tanjug, Vestionline

Još dvojica ranjenih primljena u KCB Kosovska Mitrovica, jedan Rus

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema rečima zamenika direktora KBC-a Kosovska Mitrovica dr Zlatana Eleka, primljen je ruski državljanin Mihail Krasnoščenko (1956), radnik UNMIK administracije koji je na Kosovu 20-tak godina. 

On je zadobio teške povrede glave i lica i smešten je na Odeljenju intenzivne nege KCB Kosovska Mitrovica gde će biti pod 24-časovnim praćenjem.

Drugi povređeni u akciji specijalnih jedinica ROSU u Zubinom potoku je Razvigor Cvetić (1953), gluvonema osoba, koji je povređen kada je krenuo u prodavnicu. 

On je takođe zadobio teške povrede glave i lica tako što je, kako je naveo dr Elek, šutiran čizmama u predelu nosa i desne orbitalne regije, udaran kundakom, a u predelu leđa šutiran čizmama od strane ROSU specijalaca. 

- Obojica su smešteni u jedinici intenzivne nege i trenutno su na praćenju. Ne znamo kako će se njihovo stanje dalje razvijati. Postoje tendencije da čak budu transportovani u neku drugu zdravstvenu ustanovu na teritoriji Republike Srbije - rekao je Elek Tanjugu. 

Elek kaže da imaju informacije da se u južnom delu Kosovske Mitrovice nalazi još nekoliko građana povređenih u jutrošnjem napadu jedinica ROSU, ali ne znaju o kakvim povredama se radi i da li će biti doveženi u KBC. 

Prethodno su u KBC Kosovska Mitrovica zbrinuti Boban Janićijević (1976) i Radenko Milovanović (1979), koji su prilikom akcije ROSU u Zubinom potoku zadobili povrede donjih esktremiteta i njihovo stanje je stabilno. 

2024 © - Vesti online