Sreda 29.05.2019.
00:57
Ž. Marković - Vesti

Kod Vukova 400 bajkera

Ž. Marković
Članovi Moto-kluba Vukovi iz Frauenfelda

Iako je bilo kišovito vreme, oni najuporniji su došli motorima, ali većina automobilima.

- Ne može nam kiša ništa, naše bajkersko srce je veliko - ipak je poručio predsednik Vukova Bojan Peranović.

Motoristi su stigli sa svih strana Švajcarske, bili su tu članovi klubova Orlovi, Serbijan bajkers, "Sveti Sava", Škorpion, Jastrebovi, Sokolovi, Crveni škorpion, MC Dragons, MK Balkan iz Berna, Jabukovac i drugi ljubitelji dvotočkaša.

Za ovu priliku organizatori su obezbedili muziku uživo, dva šatora ispod kojih su se pekli jagnjići i prasići, kao i roštilj, a prvi put je obezbeđeno i mesto za pečenje palačinki. Pošto je skup organizovan izvan grada, muzika uživo nikom nije smetala, pa je druženje trajalo do kasno u noć.

- Kao i svake godine, prelepa žurka kod braće Vukova, uvek smo dobrodošli i dobro dočekani, dosta pića i hrane i prelepa muzika. Divno druženje - izjavio je potpredsednik MK Orlovi iz St. Galena, Stanislav Aksić.

Ž. Marković
Razvilo se veliko kolo

Bojan Peranović se zahvalio svima koji su došli da se druže i vesele.

- Srce mi je na mestu, kao i uvek, svake godine se skupimo na istom mestu i sve više nas ima - kaže predsednik Vukova.

Nikola Milenković, predsednik "Svetog Save" iz Basekurta u kantonu Jura kaže da je cela organizacija prva liga.

- Vukovi su naši tradicionalni prijatelji i sa njima se družimo od samog osnivanja njihovog kluba. Svaki put imamo sve bolje odnose, družimo se i uzajamno se posećujemo. Atmosfera je odlična, možda je vreme moglo da bude malo bolje, ali i ovako je dobro - kaže Zoran Čapljak, predsednik Moto-kluba Škorpion.

Ž. Marković
Najmlađi član i budući bajker Dimitrije sa tetkom Bojanom

Skratio odmor

Predsednik Moto-kluba Serbijan bajkers iz Murija Dragan Radić istakao je da je prekinuo odmor da bi se družio s braćom iz Vukova:

- Ovde smo dobro primljeni i poštovani bratski i domaćinski, kako i dolikuje.

Sa suprugom kroz Evropu

- Nisam član nijednog kluba, ali došao sam iz Šafhauzena na Motorijadu kod Vukova. Motor vozim od svoje 14. godine, a sada imam novu hondu gold. Planiram da 7. jula idem na turu sa suprugom, za Dolomite, Đenovu pa sve pored mora do Lisabona i vraćam se preko Portugala, Španije i Francuske. Najviše volim da vozim po krivinama, stalno sam na Švarcvaldu i to mi je najomiljenija vožnja - izjavio je Zoran Knežević, rodom iz Kostajnice.

2024 © - Vesti online