Utorak 28.05.2019.
13:12
Vestionline

Naši Orlovi iz Sidneja obeležili svoju slavu

Vesti
Obrednom lomljenju slavskog kolača pristupili su predsednik kluba Duško Dragaš i prota Đuro Đurđević

Fudbalski klub Orlovi Sidneja proslavili su svoju slavu Svetoga Nikolu (22. maj), u narodu poznatog kao letnji Sveti Nikola. 

Klub je registrovan na ovaj dan i zato su uzeli ime svetitelja za svoju slavu koju su proslavili sa velikim brojem zvanica, kao i prijatelja, sponzora i poštovalaca kluba, koji ima solidne rezultate.

Okupljanje igrača i prijatelja kluba počelo je u ranim večernjim satima, a svečanost dolaskom sveštenika Đura Đurđevića, koji je očitao molitvu i presekao slavski kolač sa predsednikom Orlova Duškom  Dragašem, članovima uprave, igračima i simpatizerima kluba, posle čega je usledilo opuštenije slavlje uz narodni orkestar, koji je podigao raspoloženje.

''Vesti'' su zamolile Dragaša za ocenu stanja u klubu.

- Nije loše, rezultati su nam solidni, trudimo se da privučemo našu decu da se aktivno bave sportom u čemu i uspevamo. Najbitnije nam je da se u našim prostorijama i na terenima lepo osećaju, da im priuštimo da kroz igru i druženje očvrsnu i ojačaju u svakom smislu, i fizički i psihički. Koristim ovu priliku da pozovem decu i roditelje da nam se pridruže, da zavole sport i da sportski nastave da koračaju kroz život i njegove izazove. Zahvaljujem se i ''Vestima'' što pokazuju interes i za manje klubove i obaveštavaju našu javnost o našim aktivnostima i doprinosu zajednici - rekao je Dragaš.

Vesti
Slavsko druženje u nacionalnom ambijentu
2024 © - Vesti online