Utorak 28.05.2019.
12:03
Vestionline, Tanjug

Pripadnici ROSU napustili Zubin Potok

Vesti
 

Prema njegovim rečima, privedeno je pet lica.

Kako je dodao, šteta je vidljiva, jer su pripadnici specijalne policije uništavali vozila parkirana pored puta kojim su se oni kretali, a tokom pretresa u nekim kućama takođe su lomili sve na šta bi naišli.

- Na desetine automobila je bilo pred puta. Ta, ne policija, već horda, je lomila, sekla gume, lim, vadila stakla. To je iživljavanje. Oko dvadeset vozila je oštećeno hira radi - rekao je za Tanjug taj policijski zvaničnik.

U tri kuće su vršili pretres i takođe su lomili i pravili štetu.

Saopštenje kosovske policije

Kosovska policija saopštila je informaciju u vezi sa akcijom na severu Kosova. Ovog puta, međutim, daju konkretnije informacije da je akcija sprovedena i u sredinama koje su nastanjene većinski albanskim stanovništvom - Srbici, Južnoj Mitrovici i Drenici.

"Policijska operacija koja se sprovodi u nekoliko regiona, uključujući Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Severnu i Južnu Mitrovici, Srbicu i Drenicu, rezultirala je hapšenjem osumnjičenih pripadnika policije različitih nacionalnosti", navodi se u najnovijem saopštenju Kosovske policije.

Dodaju da su se pored oružanog otpora u Severnoj Mitrovici, susreli i sa blokadom puteva, koja je zaustavila prolaz službenih vozila, "zbog čega su bili primorani da koriste neophodna sredstva kako bi uklonili blokadu puteva kako bi nastavili sa operacijom".

2024 © - Vesti online