Utorak 28.05.2019.
10:58
Vestionline

Vučić u Skupštini: Srbija će pobediti!

Tanjug
Aleksandar Vučić

- Jutros je ROSU upala na sever Kosova, u 5.55 krenula je akcija jedinica FIT i NJSO (bivše ROSU), upali su sa 73 vozila, a još 50 vozila čeka u Južnoj Mitrovici, i 15 u Srbici. Do sada imamo potvrđeno hapšenje 23 lica srpske i bošnjačke nacionalnosti u tri srpske opštine. Reč je najviše o pripadnicima policijskih snaga, baš kao što smo najavili pre 15 dana i alarmirali svetsku javnost - istakao je Aleksandar Vučić. 

Vučić je danas ukazao i na mogućnost da Priština pokuša da uspostavi albansku granicu na Kopaoniku, ali da će Srbija to onemogućiti, da će u slučaju eskalacije zaštiti svoj narod i - pobediti.

Predsednik Srbije pokrenuo je jutros intenzivne diplomatske aktivnosti posle upada specijalnih jedinica ROSU na sever KiM, rečeno je u njegovom kabinetu.

Vučić je zatražio od zapadnih političkih centara da obuzdaju Prištinu i stavio do znanja da Srbija neće dozvoliti etničko čišćenje na Kosmetu.

Podsetimo, u Severnoj Mitrovici jutros u 6.10 časova oglasile su se sirene povodom upada specijalnih albanskih snaga ROSU na sever Kosmeta. Specijalci ROSU u tri kolone i naoružani dugim cevima uhapsili su jutros najmanje 6 Srba, pripadnika kosovske policije, a potom je stigla vest da su dosad uhapšene 23 osobe.

2024 © - Vesti online