Utorak 28.05.2019.
09:12 >> 09:37h
Vestionline

Probijena barikada u selu Zupče, ranjeno dvoje Srba

EPA-EFE
Kosovske bezbednosne snage (Foto: Arhiva)

Pripadnici specijalne jedinice ROSU, koji su rano jutros započeli akciju hapšenja na severu Kosova, u opštinama u kojima su Srbi većinsko stanovništvo, sada se, prema pisanju beogradskog lista kreću prema selu Varage.

Tanjug prenosi da je dvoje Srba lakše povređeno u pucnjavi do koje je došlo jutros oko 6.20 došlo, kada su pripadnici ROSU došli u reon sela Donje Varage u opštini Zubin Potok. Kako je toj agrenciji potvrdio policijski zvaničnik sa lica mesta pucnjava traje.

Na lice mesta došlo je 15 oklopnih vozila ROSU i FIT, koji su se frontalno rasporedili prema selu Donje Varage i prema Zubinom potoku, magistralnim putem i srušili jednu improvizovanu manju barikadu, koju je na tom putu jutros postavilo uplašeno stanovništvo.

Pripadnici ROSU idu pešice magistralnim putem i pucaju i dalje sa obe strane i bacaju šok bombe. Narod je preplašen, a lokalna škola i obdanište nameravaju da obustave rad, rekao je Tanjugu taj policijski zvaničnik.

Prema dosadašnjim informacijama, uhapšeno je 13 osoba srpske nacionalnosti, a prema pisanju prištinske štampe među uhapšenima ima i pripadnika albanske nacionalnosti. Navodno, uhapšeni su pripadnici kosovske policije, umešani u organizovani kriminal.

Takođe, mediji u Prištini su preneli i da je u akciji u Zubinom Potoku bilo i pucnjave, u kojoj je ranjen jedan pripadnik kosovske policije, albanske nacionalnosti.

Na severu Kosova i dalje se čuju sirene jer hapšenja nisu završena.

2022 © - Vesti online