Utorak 28.05.2019.
08:04 >> 11:25h
Vestionline

ROSU upao na sever Kosova, uhapšene 23 osobe (VIDEO)

Screenshot/TV Prva
 

Akcija je započela rano jutros u 06.10, u Kosovskoj Mitrovici. Odmah su upaljene sirene.

Mediji na albanskom navode da pored hapšenja uključenih u kriminal, uhapšeni i osumnjičeni za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, kao i ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija 2011. godine, prenosi RTS.

Reporter TV Prve javio je da su se građani odmah okupili u centru Mitrovice. On kaže i da se sirene i dalje čuju, što znači da akcija nije završena. Prema poslednjim informacijama, akcija pripadnika ROSU, do zuba naoružanih, sprovedena je u sve četiri opštine u kojima su Srbi većinsko stanovništvo.

Prištinska štampa navodi da je u akciji Policije Kosova (PK) i Policijskog inspektorata Kosova (PIK) po nalogu Osnovnog suda u Prištini za pritvaranje nekoliko policijskih službenika i građana osumnjičenih da su kriminalna grupa ranjen jedan pripadnik Policije Kosova, u Zubinom Potoku.

Prema informacijama medija on je van životne opasnosti. Takođe, prištinski mediji ističu i da među uhapšenima ima i albanskih pripadnika kosovske policije.

Akciju hapšenja započela je u ranim jutarnjim satima danas, a akcija je rezultat višemesečne istrage PK i PIK koji je vodilo Specijalno tužilaštvo Kosova. "Istraga je imala za rezultat uključivanje nekoliko policijskih zvaničnika i nekih građana u organizaciju i učešće u kriminalnoj grupi u vezi sa krivičnim delima ilegalna trgovina robom, zloupotreba službenog položaja, davanje mita i zabranjena trgovina", navodi se u saopštenju PK.

U saopštenju se navodi da "uprkos oružanom otporu na severu Mitrovice, policijska operacija se nastavlja, uključujući i hapšenja i kontrolu nekoliko lokacija što imaju za rezultat oduzimanje relevantnih dokaza uključujući i oružje dugih cevi".

Kako javlja RTS, zbog upada specijalnih jedinica ROSU na sever, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti.

2024 © - Vesti online