Ponedeljak 27.05.2019.
19:27
N1, Vestionline

Šešeljev vozač palicom udario člana Predsedništva Dveri

Youtube
Napadnuti član Predsedništva Dveri Jugoslav Kiprijanović

Kako prenose mediji, Šešeljev automobil je "izgurao" poslanike Dveri i njihov transparent na kojem je pisalo "Danas izdaja - sutra robija", a nakon što se automobil zaustavio Šešelj je izašao i vređao lidera Dveri Boška Obradovića, a od svog vozača je tražio da ih zgazi automobilom.

Čovek koji je išao sa Šešeljem gurao je poslanike Dveri, a malo je nedostajalo da dođe i do incidenta sa obezbeđenjem parlamenta koji su pokušali da smire situaciju.

Ubrzo su ispred skupštine izašli i poslanici SRS koji su zvali poslanike Dveri na obračun a tu se pojavio i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić koji je, takođe, vredjao opozicione poslanike koji su čekali Vučića.

Nakon što je Vučić stigao u parlament, poslanici Dveri su mu vikali "izdaja, izdaja", dok su poslanice Srpske napredne stranke napravile živi zid između njega i opozicije.

Član Predsedništva Dveri Jugoslav Kiprijanović, koga vozač Vojislava Šešelja udario bejzbol palicom, rekao je za N1 da je zadobio udarac u predelu kuka i stomaka, ali da je skočio niz stepenice i time izbegao svu silinu zamaha bejzbol palicom. On je istakao da obezbeđenje nije reagovalo, ali da će protiv napadača podneti prijavu.

- Očigledno je da batinaši u stilu Vojislava Šešelja i na kraju krajeva u istom stilu i naprednjački, pošto su od istoga oca nastali, ne poznaju drugačiji način obračuna sa političkim neistomišljenicima osim da nasrću fizički. Ovom nasilju koje vrši SNS u prećutnom dogovoru sa Šešeljem i njihovom poželjnom opozicijom, naprosto tome mora doći kraj. I svakako će uslediti prijava - rekao je Kiprijanović za N1.

Predsednik Dveri Boško Obradović optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se poneo kao kukavica prilikom dolaska u parlament jer je "poslao žene i svog političkog oca" (Vojislava Šešelja) da ga brane i prave incidente.

- Šešelj je od svog vozača tražio da nas pregazi ali nama je važno da smo uspeli da pokažemo transparent - rekao je Obradović novinarima posle incidenta.

2024 © - Vesti online