Ponedeljak 27.05.2019.
17:32
Vestionline

Vozači sve traženiji, preko 100 oglasa mesečno

pixabay.com
 

Samo u prethodnoj godini, na tom sajtu objavljeno je 1.263 oglasa za vozače, a na svaki pojedinačan oglas konkurisalo je u proseku nešto manje od 50 kandidata.

Osim samog povećanja broja poslova koji se nude, činjenici da su vozači sve traženiji u Srbiji, doprinelo je i to što su oni deficitarni i u zemljama Evropske unije, pa je u poslednjih nekoliko godina mnogo vozača iz naše zemlje odlučilo da radi u inostranstvu.

Uz vozače, najtraženiji magacioneri

Sličan trend beleže i ostale oblasti koje si direktno ili indirektno "naslanjaju" na transport i logistiku, pa slične brojke kao kod vozača, beleže se i kod magacionera. Za 12 meseci, objavljeno je 1.182 oglasa, a na svaki od njih je u proseku konkurisalo 46 kandidata.

Uz magacionere, traženi su i viljuškaristi i brojke govore da je na ovoj poziciji najlakše doći do zaposlenja, jer se na te oglase javljalo, u proseku, svega 14 kandidata, dok je najviše kandidata, kada je u pitanju posao u magacinskom prostoru, želelo da rade za radnom mestu šefa magacina, pa je na te radne pozicije, u proseku, konkurisalo blizu 60 kandidata po oglasu.

2022 © - Vesti online