Ponedeljak 27.05.2019.
14:30
Vestionline

Kecmanović i Krajinović tesnim pobedama do drugog kola Rolan Garosa

Tanjug/AP
Krajinović na meču prvog kola

 

Obojica su odigrali mečeve od po pet setova: Miomir Kecmanović pobedio je Denis Kudlu iz Sjedinjenih Američkih Država 6:0, 6:7 (7:9), 5:7, 6:3, 6:4, dok je Filip Krajinović bio bolji od Fransisa Tifoa takođe iz Sjedinjenih Američkih Država 6:2, 4:6, 6:3, 3:6, 6:0.

Naš teniser je za 26 mesta slabije plasiran od domaćeg igrača kog je eliminisao u Parizu, pa će u narednom kolu ići na megdan sa boljim iz susreta Karbaljes Baena (76. na ATP listi) - Aleksander Miler (304. na svetu).

Filip je napravio odmah brejk za 2:0, a sve posle je bila čista rutina do osvajanja prvog seta.

Rasplet u drugom je više odgovarao Tifou koji je uspeo u petom gemu da napravi prevagu, pa Krajinović nije uspeo da ga stigne i došlo je do izjednačenja u setovima.

U trećem je prelomni trenutak bio kada je Francuz dozvolio da mu Krajinović otme servis pri rezultatu 4:3, što je naš as maksimalno iskoristio.

Srpski teniser je prilično lako izgubio četvrti set sa 6:3, pa se ušlo u odlučujući u kojem je Filip pokazao snagu i pobedio rivala sa ogromnih 6:0.

Naredni protivnik će mu biti pobednik meča Karbaljes Baena - Aleksander Miler.

Više od tri sata trajao je duel Kecmanovića. Naš as je prvi set dobio sa nulom, ali je u drugom odigrao znatno slabije u kojem se igrao taj-brejk. Velika borba je viđena i u tom segmentu, naš as je imao prednost od 4:2 i 6:5, ali je na kraju Amerikanac slavio sa 9:7.

Kudla je dobio i treći set posle velike borbe i brejkova na obe strane, ali je u četvrtom setu dominirao mladi Kecmanović. Ekspresno je došao do 3:0, propustio je I dve set lopte, pa se otišlo u odlučujući set.

U njemu je Kudla vodio sa 4:2, ali do kraja meča Kecmanović nije izgubio nijedan gem na sopstveni servis, a čak dva puta oduzeo servis rivalu i time zakazao duel sa Davidom Gofanom.

2024 © - Vesti online