Ponedeljak 27.05.2019.
13:04
Vestionline, Tanjug

Protest upozorenja taksista u Beogradu

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Taksisti su formirali kolonu od Terazija do Skupštine grada pa Trg Nikole Pašića nije prohodan za saobraćaj. Saobraćaj u okolnim ulicama, Bulevaru kralja Aleksandra i Dečanskoj, reguliše policija i odvija se bez većih problema.

"Cilj protesta je da se ukaže državnim organima da se zakon krši, da lokalna samouprava mora da sprovodi zakon, da inspekcija treba da svakodnevno vrši kontrolu i sprovodi zakon", navodi se u saopštenju SITAB-a, koje su dali medijima.

Najavili su da će protest upozorenja trajati danas do 13 sati i da će "ako se za sedam dana ne aktivira inspekcija" i počne primena Zakona, SITAB krenuti u protest sa blokadom grada.

Ističu da se nadaju da do toga neće doći i da će "lokalna samouprava pokrenuti svoje resurse i zaista početi s kontrolom i sankcionisanjem nezakonitog prevoza u cilju poštovanja zakona".

"Ukoliko od grada ne dobijemo pisane garancije da će se zakon sprovoditi i da će svi koji nezakonito obavljaju taksi prevoz biti kontrolisani i podnete prijave, bićemo prinuđeni da za sedam dana blokiramo saobraćajnice i tražimo da se zakon sprovodi", navode u SITAB-u.

Predstavnici udruženja tvrde da "Kargou" radi u suprotnosti sa zakonom i da su i predstavnici resornog ministarstva to više puta objasnili, te da zbog toga insistiraju da se zakon sprovodi.

2024 © - Vesti online