Utorak 28.05.2019.
01:30
A. Šišić - Vesti

Namirnice iz frižidera idealane za negu kože

pixabay.com
 

Skupocena kozmetika je uvek dobrodošla u ženskom neseseru. Pa ipak, sve više dama želi da koristi što prirodniju kozmetiku, usput da uštedi, a opet bude negovana.

Zahvaljujući jutjuberkama pripadnice ženskog pola svakodnevno mogu da saznaju neki nov recept koji može da ulepša kožu, kosu, nokte... Ono što je zanimljivo jeste da su svi sastojci tih eliksira mahom jestivi. Zna se da u kozmetici iz domaće radinosti uglavnom ima meda, jaja, limuna, šećera, pa zli jezici kažu da žene koje žele da naprave prirodni piling u stvari mogu da umese tortu.

Malo ko zna da je tajni sastojak za lepotu ni manje ni više nego kikiriki puter. Ne, nisu u pitanju dijete za oblikovanje tela već maske za doterivanje. Jedna od najpoznatijih se pravi vrlo jednostavno i čini kosu baršunastom i sjajnom.

Dame koje muče muku sa suvim temenom i imaju perut mogu da pomešaju malo ši butera sa kašikom kikiriki putera i nekoliko kapi arganovog ulja. Potrebno je da se sastojci pomešaju i sjedine, a zatim rukama nanesu na teme i vrhove vlasi i ostave desetak minuta. Potom treba oprati kosu.

Lepotice koje pazare kreme za negu kože i uklanjanje fleka mogu da naprave pomadu koja će im ujednačiti ten. Najčešće dame imaju tamne mrlje po vratu i to sa zadnje strane. Kada podignu kosu, vrat im deluje neugledno. Da bi rešile ovaj problem, potrebno je da iscede pola limuna i pomešaju sa malo meda, kurkume i kašikom kikiriki putera. Namazati ovu "kremu" na željeno mesto i sačekaju da deluje 20-ak minuta, a potom je uklone polovinom limuna.

Umesto pene za brijanje

Muškarci koji ostanu bez pene za brijanje u trenutku kad im je najpotrebnija ne moraju da očajavaju i jure u prodavnicu. Znalci su na internetu otkrili da kikiriki puter može efikasno da zameni penu za brijanje. Potrebno je da se namaže na lice i da onda žilet uradi šta treba.



 

2024 © - Vesti online