Utorak 28.05.2019.
00:30
A. Šišić - Vesti

Estetska medicina u procvatu: Skalpel zamenile injekcije

pixabay.com
 

Danas su mnogi opsednuti sopstvenim odrazom u ogledalu. Želja da se izgleda savršeno nikad nije bila jača. Ova pomama ogleda se u salonima lepote koje niču kao pečurke posle kiše ali i u brojnim filterima za obradu slika koje se postavljaju na društvene mreže.

Prema studiji Američkog društva plastičnih hirurga, broj minimalno invazivnih kozmetičkih procedura porastao je za skoro 200 posto od 2000. godine, bez ikakvih naznaka usporavanja.

Sve popularniji su takozvani fileri koji se injekcijama ubacuju u lice da bi se ispravile nepravilnosti i ispeglale bore. Injekcije su pristupačnije nego ikad

Zahvaljujući ovom minimalno invazivnoj estetskoj korekciji, njenoj nižoj ceni i suptilnijim rezultatima, sve više žena bira da ne odu pod nož već se upućuju na ovakve tretmane. Američka akademija za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju lica kaže da je 80 odsto svih tretmana na licu u 2018. godini "kozmetičke", a ne hirurške prirode.

Stručnjaci navode da su nesrazmerne grudi, prepunjene usne i preterane kozmetičke procedure trendovi koji padaju u zaborav. Najavljuju da će ove godine uspešnom plastičnom operacijom ili kozmetičkim tretmanom nazivati one koje nisu očigledne. Pacijenti sve više žele da zadrže svoj lični opis, nasleđene karakteristike i samo žele da izgledaju prirodno, ali i lepše.

Zamena za liposukciju

U Americi je sve popularniji takozvana EmSculpt neinvazivna procedura oblikovanja mišića i masnog tkiva. Za razliku od liposukcije, ovo je bezbolan postupak testiran u pet kliničkih studija s merljivim rezultatima, navode stručnjaci. Dok leži, dami treba staviti ovu specijalnu napravu koja izgleda kao veliki utrazvuk i koja će joj oblikovati telo.

2024 © - Vesti online