Ponedeljak 27.05.2019.
08:52
Vestionline

Mediji: Vučić će govoriti najmanje dva ili tri sata

Tanjug
Aleksandar Vučić

U uvodnom govoru u Skupštini Srbije, predsednik Vučić će izneti istorijske činjenice o odnosima Srba i Albanaca, ali će predstaviti i detaljnu analizu sadašnjih odnosa dva naroda, navodi "Kurir".

List dodaje da će govor trajati najmanje dva sata i da će predsednik Srbije govoriti i o konkretnim rešenjima za budućnost, prenosi Tanjug.

Međutim, na sednici neće biti predstavljen detaljan plan srpske strane koji će biti ponuđen Prištini, piše "Blic", pozivajući se na neimenovane izvore. Kao razlog za to navodi se mogućnost "ugrožavanja pregovaračke pozicije Srbije".

Predsednik Vučić će u parlamentu govoriti i o nacionalnom pitanju, ali i o ekonomiji i demografskoj situaciji u Srbiji.

Kako navodi dnevni list "Informer", predsednik Srbije zajedno sa 30 saradnika priprema govor za sednicu, kao i odgovore na pitanja poslanika, koja se očekuju nakon njegovog govora. 

"Informer" navodi da bi govor Vučića trebalo da traje duže od tri sata, dok se očekuje da rasprava nakon toga u srpskom parlamentu traje još barem četiri sata.

Posebnoj sednici parlamenta prisustvovaće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

2019 © - Vesti online