Nedelja 26.05.2019.
21:56
Sportska centrala, Vestionline

Partizan silan u prvoj i poslednjoj četvrtini protiv Novog Pazara

Instagram/ partizanbc
Marko Pecarski silovito zakucava

Izabranici Andree Trinkijerija su na svom parketu nadigrali Novi Pazar u okviru devetog kola B grupa domaćeg šampionata.

Ovaj susret je praktično bio rešen već u prvoj četvrtini, a Partizan je od starta nametnuo željen ritam. Nakon nepuna četiri minuta bilo je 11:2, a crno-beli su u finišu prve deonice otišli i na plus 15.

Razlika nije padala ni u drugom kvartalu, mada treba napomenuti seriju gostiju od 7:0, Ipak, Partizan je kontrolisao situaciju na terenu. Novi Pazar je pogodio nekoliko trojki, a Trinkijeri je u održavao ritam svog tima čestim izmenama. Svih 12 igrača igralo je već u prvih 20 minuta Šansu su dobili i mladi Tanasković i Trifunović.

Partizan, koji je igrao bez Gagića na ovom susretu, je ubacio u veću brzinu na startu treće deonice i došao do prednosti, od 19 poena, ali se Novi Pazar trojkama vraćao na pristojan deficit. Uspeli su da se spusti i na -10 (60:50), 29. minutu. Renfro i Zagorac su dodali pet poena na konto Partizana, a Hadžifejzović je trojkom zatvorio interesantnu četvrtinu koja je na kraju pripala Novom Pazaru.

Crno-beli su počeli da pogađaju trojke u četvrtom kvartalu, što se značajno odrazilo na rezultatu. Za nešto više od pet minuta u poslednjem periodu igri igrači domaćih su ubacili čak šest trojki. Razlika je rasla iz minuta u minut do konačnih 93:67.

U Partizanu su Ognjen Jaramaz i Vanja Marinković bili su najefikasniji sa po 13 poena. Jaramaz je dodao i šest asistencija. Marko Pecarski je dodao 11 poena i četiri uhvaćene lopte, dok su po devet poena postigli Aleks Renfro i Rade Zagorac.

U ekipi Novog Pazara istakli su se Marko Radonjić sa 17, Sead Hadžifejzović sa 15 i Nemanja Krstić sa 14 koševa.

2024 © - Vesti online